Актуелно

Министарка проф. др Даница Грујичић обишла је радове на обнови Дома здравља у Железнику и посетила здравствену станицу у Сремчици. У срдачном разговору са директорком Дома здравља спец. др мед Миленом Новаковић и са осталим лекарима из Дома здравља истакла је да ће после реконструкције Дом здравља у Железнику изгледати одлично, јер је одрађен по најсавременијим принципима градње.

Министарка је посетила и здравствену станицу у Сремчици која збрињава око 20.000 људи и оценила да иако је зграда у релативно добром стању ипак захтева реконструкцију. Констатовала је да су овде распоређени делом и пацијенти из Железника али у нормалним условима оваква здравствена станица заслужује да има више ултразвучних апарата и рендген као и већи број кадрвског ресурса јер се у њој лечи велики број грађана. Када будемо реновирали ову здравствену станицу направићемо привремене објекте да не би било застоја као што је сад у Железнику где је током рекнструкције Дома здравља 30.000 људи принуђено да иде у остале објекте Дома здравља „Др Симо Милошевић“ на територији општине Чукарица.

Спец. др Милена Новаковић се захвалила министарки на подршци, посети и разумевању, препознавању потребе за више лекара опште праксе јер је идеја да се смањи притисак на оне који већ раде, као и да пцијенти буду задовољни услугом.

Овом приликом директорка Дома здравља се захваљује и општини Чукарица која је обезбедила средства за израду пројекта реконструкције зграде Дома здравља у Железнику и дала свој велики допринос овој здравственој установи као и Министарству за јавна улагања које је и финансирало ову реконструкцију.