Пријава

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Slider

Данас

 Дом здравља „Др Симо Милошевић“ - Чукарица је институција примарног нивоа здравствене заштите  посвећена квалитетном пружању услуга и задовољењу потребе за здравственом заштитом становништва у складу са захтевима савременог друштва.      Афирмише примену научних, технолошких и биомедицинских достигнућа и спровођење најсавременијих стандарда и протокола промоције, превенције, дијагностике, лечења, психо-социјалне подршке, физикалне рехабилитације и палијативног збрињавања из области  јавног здравља.     Уз велику штедњу, рационализацију и велики број донација, у последњих 6 година, направили смо себи стратешке циљеве за обнову инвентара па смо тако купили много апарата, којима одржавамо високе стандарде у дијагностици и лечењу на примарној здравственој заштити. 

  - Куповином аутоклава и формирањем одсека за централну стерилизацију постижемо виши ниво и квалитет у свом раду.


     - Купљено је преко 150 рачунара уз 100 добијених донацијом, тако да у нашој установи функционише тренутно око 300 рачунара. Подигли смо информациони систем на завидан ниво.
    - Зановили смо и стоматолошку службу са пет стоматолошких машина, које нису обновљење последњих 30 година. Такође смо унапредили и стоматолошку дијагностику куповином ортопан апарата. 

     - Купљена су 2 ултразвучна апарата са по 3 сонде, тако да се ултразвучна дијагностика сада обавља у свим огранцима дома здравља.

 
Такође је обновљена апаратура на служби офталмологије, са 2 бинокуларна микроскопа и рефрактометром.

     - Обновљено је око 15 апарата за физикалну медицину и рехабилитацију, чије се услуге пружају на 3 објекта: Бановом брду, Железнику и Умци.

   - Куповином и донацијама зановили смо возни парк – 18 нових аутомобила.

Свим лекарима и патронажним сестрама у протеклом периоду обновили смо средства за рад-тензиометре, високог квалитета.
Све просторије су климатизоване, укључујући и чекаонице.
Запосленима су замењене радне столице у 80% од постојећих.
Сваке године се обнавља заштитна радна обућа или одећа.Од 2009. -е године радили смо пуно на сређивању радног амбијента у свим огранцима дома здравља каkо бисмо створили лепше услове за рад запосленима и боље услове за лечење наших пацијената.

Потпуно су реновирани објекти : амбуланта у Рушњу , амбуланта Чукаричка падина, објекат Умка реновиран у целости, Жарково је такође комплетно реновиран огранак, као и Железник и Баново брдо.

 
Захваљујући општини Чукарица, издвојена су средства за уређење четвртог спрата нашег дома здравља, простор од 680 м² у потпуности је уређен и адаптиран за потребе проширења капацитета Дома здравља.
 
Осим тога што је објекат на Бановом брду у Пожешкој, реновиран после 45 година постојања те зграде, као већа инвестиција на коју смо посебно поносни, а финансирана је од стране Градског секретаријата за здравство, добили смо спољашњи лифт, толико неопходан згради са четири спрата. Тако су сви наши пацијенти стари немоћни , мајке са бебама у колицима , инвалиди, добили могућност да се олакшано крећу по свим спратовима и службама дома здравља.
 
У мају 2016. године добили смо награду „Српског лекарског друштва“ за организацију здравствене службе.

Дом здравља је Акредитована здравствена установа од децембра 2013 . г. и реакрдитована 2017. г. на 7 година, која спроводи медицинску едукацију као наставна база за „Високу здравствену школу струковних студија у Београду“.

Протеклих година у Дому здравља посвећивала се велика пажња како лечењу тако и здравствено васпитном раду који се спроводи по утврђеној методологији у свим службама и одељењима. Усмерен је на заштиту, очување и унапређење здравља, откривањем и сузбијањем ризичних фактора, стицањем знања, вештина и навика, односно промена у понашању у циљу здравог начина живота. Дом здравља је издвојио средства за прављење сопствених лифлета и агитки. Поред индивидуалних и групних услуга, спроводе се и здравствено промотивне активности бројним манифестацијама, трибинама, стручним кампањама - како у самом Дому здравља, тако и ван њега.

- Редовно се организују предавања у оквиру континуиране медицинске едукације, за све запослене здравствене раднике, а неретко и наше пацијенте.Таква дешавања се реализују у посебној, веома комфорној сали, која служи за ту намену

- Саветовалиште за младе је пројекат који смо прихватили као први дом здравља 2000. године у оквиру Светског дана здравља, са почетком 2015.године прославили смо петнаест година постојања.

- Наше саветовалиште за гојазност отворено давне 2001. године још увек интезивно ради, а посебна сатисфакција нам је то што долазе наши суграђани и из осталих удаљених општина Београда.

- Превентивни центар активно ради на превенцији свих незаразних болести пре свега на превенцији остеопорозе, дијабетеса, раног откривања карцинома на дебелом цреву , кардиоваскуларних болести, пушења.

- Били смо први дом здравља који је прихватио европски пројекат BABY-FRIENDLY 1994. године, који је почео интезивно да ради на промоцији дојења која има неизмерни значај у одгоју наше деце. У оквиру овог пројекта, основана је и школа за труднице, у којој се оне психофизички припремају за порођај.

Наша установа укључена је у реализацију два велика скрининга, према националним програмима одобреним од стране Владе Републике Србије, а то су рано откривање карцинома на грлићу материце и рано откривање карцинома на дебелом цреву.
И у једном и у другом скринингу имамо веома значајне и добре резултате а посебно се истичемо у скринингу за карцином дебелог црева јер смо уз добру сарадњу и организацију са Центром за једнодневну хирургију при Клиничком центру Србије и удружењем coloproktologa успели да скратимо време чекања за потпуну дијагностику тако да наши пацијенти бивају оперисани у најкраћем могућем року на Првој хируршкој клиници, те су многи од њих којима је у почетној фази откривен карцином на дебелом цреву у потпуности излечени.

Здравствени тимови нашег Дома здравља, пружали су помоћ и избеглима из Сирије током 2016.године. Запослени из ове установе су уз редован рад пружали сву потребну помоћ настрадалима у поплавама које су задесиле нашу земљу 2014. године ораганизованим даноноћним радом у прихватилиштима на нашој Општини. Активно смо радили и учествовали у збрињавању за време бомбардовања 1999. године.

Please publish modules in offcanvas position.